19. Σύνοψη των διάφορων παραμέτρων

Το DrakX πραγματοποίησε έξυπνες επιλογές για την διαμόρφωση του συστήματός σας, ανάλογα με τις επιλογές που κάνατε προηγουμένως και το υλικό που εντοπίστηκε από το DrakX. Μπορείτε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις εδώ και αν θέλετε να τις αλλάξετε πατώντας Διαμόρφωση.

19.1. Παράμετροι του συστήματος

 • Ζώνη ώρας:

  Το DrakX επέλεξε μια ζώνη ώρας για εσάς, ανάλογα με την προτιμώμενη γλώσσα. Αν χρειάζεται μπορείτε να την αλλάξετε. Δείτε επίσης Τμήμα 19.5, “Διαμόρφωση της ζώνης ώρας”

 • Χώρα / Περιοχή:

  Αν δεν είσαστε στην επιλεγμένη χώρα, είναι πολύ σημαντικό να διορθώσετε τη ρύθμιση. Δείτε Τμήμα 19.6, “Επιλέξτε τη χώρα/περιοχή σας”

 • Πρόγραμμα εκκίνησης:

  Το DrakX έχει πραγματοποιήσει καλές επιλογές για τη ρύθμιση του προγράμματος εκκίνησης.

  Μην αλλάξετε τίποτα, αν δεν γνωρίζετε πως να διαμορφώσετε το Grub και/ή Lilo

  Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε Τμήμα 17, “Κύριες επιλογές του προγράμματος εκκίνησης”

 • Διαχείριση χρηστών:

  Εδώ μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον χρήστες. Καθένας θα αποκτήσει τον δικό του κατάλογο /home και δεν θα είναι σε θέση να δει τα δικά σας ή των άλλων χρηστών τα έγγραφα, την αλληλογραφία, τις εικόνες και λοιπά αρχεία.

 • Υπηρεσίες:

  Οι υπηρεσίες συστήματος είναι αυτά τα μικρά προγράμματα που εκτελούνται στο παρασκήνιο (δαίμονες). Αυτό το εργαλείο σας επιτρέπει την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίηση ορισμένων εργασιών.

  Θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά πριν να αλλάξετε οτιδήποτε εδώ - ένα σφάλμα μπορεί να προκαλέσει τη δυσλειτουργία του υπολογιστή σας.

19.2. Παράμετροι υλικού

 • Πληκτρολόγιο:

  Εδώ είναι το μέρος που ρυθμίζετε ή αλλάζετε τη διάταξη του πληκτρολογίου ή οποία εξαρτάται από την τοποθεσία σας, τη γλώσσα ή τον τύπο του πληκτρολογίου.

 • Ποντίκι:

  Εδώ μπορείτε να προσθέσετε ή να διαμορφώσετε άλλες συσκευές κατάδειξης, ταμπλέτες, σφαιροδείκτες κλπ.

 • Κάρτα ήχου:

  Αυτή η ενότητα σας επιτρέπει να τελειοποιήσετε την κάρτα ήχου σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι επιλεγμένες ρυθμίσεις θα λειτουργήσουν με τον υπολογιστή σας.

 • Κάρτα γραφικών:

  Αυτή η ενότητα σας επιτρέπει να διαμορφώσετε την κάρτα γραφικών σας και τις οθόνες σας.

  Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε Section 16, “Διαμόρφωση του X, της κάρτας γραφικών και της οθόνης”.

19.3. Παράμετροι δικτύου και διαδικτύου

 • Δίκτυο:

  Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε το δίκτυό σας, αλλά για κάρτες δικτύου χωρίς ελεύθερους οδηγούς είναι καλύτερα να το κάνετε μετά την επανεκκίνηση, στο Κέντρο Ελέγχου Mageia, αφού έχετε ενεργοποιήσει τα αποθετήρια «non-free».

  [Προειδοποίηση]

  Όταν προσθέτετε μια κάρτα δικτύου, μην ξεχάσετε να διαμορφώσετε το τοίχος προστασίας για την εποπτεία των επαφών αυτών.

 • Διαμεσολαβητές:

  Ένας εξυπηρετητής διαμεσολαβητή δρα ως μεσάζοντας μεταξύ του υπολογιστή σας και το ευρύτερο διαδίκτυο. Αυτή η ενότητα σας επιτρέπει να διαμορφώσετε τον υπολογιστή σας για την χρήση μιας υπηρεσίας διαμεσολαβητή.

  Ίσως χρειάζεται να συμβουλευτείτε τον διαχειριστή των συστημάτων σας για να λάβετε τις παραμέτρους που χρειάζεστε να εισάγετε εδώ

19.4. Ασφάλεια

 • Επίπεδο ασφάλειας:

  Εδώ μπορείτε να ορίσετε το Επίπεδο ασφάλειας για τον υπολογιστή σας, στις περισσότερες περιπτώσεις η προκαθορισμένη επιλογή (Τυπικό) είναι το καταλληλότερο για γενική χρήση.

  Επιλέξτε την επιλογή που ταιριάζει περισσότερο με τη χρήση σας.

 • Τοίχος προστασίας:

  Το τοίχο προστασίας έχει ως στόχο να είναι το τοίχος μεταξύ των σημαντικών σας δεδομένων και τους κατεργάρηδες του διαδικτύου οι οποίοι θα ήθελαν να τα εκθέσουν ή να τα κλέψουν.

  Select the services that you wish to have access to your system. You selections will depend on what you use your computer for.

  [Προειδοποίηση]

  Bear in mind that allowing everything (no firewall) may be very risky.

19.5. Διαμόρφωση της ζώνης ώρας

Επιλέξτε τη ζώνη ώρας σας επιλέγοντας τη χώρα ή μια πόλη κοντά σας στην ίδια ζώνη ώρας.

Στην επόμενη οθόνη μπορείτε να επιλέξετε τη ρύθμιση του ρολογιού του BIOS στην τοπική ώρα ή GMT, γνωστή και ως UTC.

[Σημείωση]

Αν έχετε περισσότερα από ένα λειτουργικά συστήματα στον υπολογιστή σας, σιγουρευτείτε ότι όλα έχουν ρυθμιστεί στην τοπική ώρα, ή σε UTC/GMT στο σύνολό τους.

19.6. Επιλέξτε τη χώρα/περιοχή σας

Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας. Αυτό είναι σημαντικό για όλων των ειδών ρυθμίσεων, όπως το νόμισμα και ο κανονιστικός τομέας ασύρματου δικτύου.

Αν η χώρα σας δεν εμφανίζεται στη λίστα, κάντε κλικ στο κουμπί Άλλες χώρες και από εκεί επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή.

[Σημείωση]

Αν η χώρα σας εμφανίζεται μόνο στη λίστα Άλλες χώρες, αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Εντάξει μπορεί να φαίνεται ως μια χώρα επιλεγμένη από την πρώτη λίστα. Μπορείτε να το αγνοήσετε, το DrakX θα ακολουθήσει την πραγματική σας επιλογή.

19.6.1. Μέθοδος εισαγωγής

Στην οθόνη Άλλες χώρες μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη μέθοδο εισαγωγής (στο κάτω μέρος της λίστας). Οι μέθοδοι εισαγωγής επιτρέπουν στους χρήστες να εισάγουν πολυγλωσσικούς χαρακτήρες (Κινέζικα, Ιαπωνικά, Κορεάτικα, κλπ). Το IBus είναι η προκαθορισμένη μέθοδος εισαγωγής στα DVD της Mageia, Αφρική/Ινδία και Ασία/εκτός Ινδίας Live-CD. Για τις Ασιατικές και Αφρικανικές τοπικότητες, το IBus θα οριστεί ως η προκαθορισμένη μέθοδος εισαγωγής ώστε οι χρήστες να μην χρειαστεί να κάνουν τη διαμόρφωση χειροκίνητα. Άλλες μέθοδοι εισαγωγής (SCIM, GCIN, HIME, κλπ) παρέχουν επίσης πανομοιότυπες λειτουργίες και μπορούν να εγκατασταθούν αν προσθέσατε ένα μέσο HTTP/FTP πριν την επιλογή των πακέτων.

[Σημείωση]

Αν παραλείψατε τη ρύθμιση της μεθόδου εισαγωγής κατά την εγκατάσταση, μπορείτε να μεταβείτε εκ νέου σε αυτή μετά την επανεκκίνηση του εγκατεστημένου συστήματός σας μέσω του μενού «Ρυθμίστε τον υπολογιστή σας» -> «Σύστημα», ή εκτελώντας localedrake ως root.

19.7. Διαμορφώστε τις υπηρεσίες σας

Εδώ μπορείτε να ορίσετε ποιες υπηρεσίες (δεν) θα πρέπει να εκκινηθούν κατά την εκκίνηση του συστήματός σας.

Υπάρχουν τέσσερις ομάδες, κάντε κλικ στο τρίγωνο μπροστά από μια ομάδα για την ανάπτυξή τους και για να δείτε όλες τις υπηρεσίες σε αυτήν.

Οι ρυθμίσεις που επιλέγει το DrakX είναι συνήθως σωστές.

Αν τονίσετε με το ποντίκι μια υπηρεσία, θα εμφανιστεί μια υπόδειξη με σχετικές πληροφορίες.

Αλλάξτε κάτι μόνο αν γνωρίζετε πολύ καλά τι κάνετε.

19.8. Επίπεδο ασφάλειας

Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε το επίπεδο ασφαλείας.

Αφήστε τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις ως έχουν, αν δεν γνωρίζετε τι να επιλέξετε.

Μετά την εγκατάσταση, είναι δυνατό να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις ασφάλειας από την ενότητα Ασφάλεια του Κέντρου Ελέγχου Mageia.

19.9. Σύνοψη - Σύνδεσμοι

[Σημείωση]

Κάνοντας κλικ στο κουμπί βοήθειας ίσως να σας οδήγησε σε μια εσφαλμένη ενότητα αυτής της σελίδας. Παρακαλώ κάντε κλικ στον σχετικό σύνδεσμο παρακάτω για μεταβείτε στη σωστή ενότητα, ή κυλήστε τη σελίδα προς τα πάνω για να τη δείτε.

loading table of contents...